Alapítványunk

HARMÓNIA-PÉCEL ALAPÍTVÁNY

Lehet, hogy kevesen tudják, de Pécelen van olyan alapítvány, mely lassan 20 éve alakult. Tény, hogy ez a szervezet Pest megye első kulturális alapítványaként 1990. július 17-én lett bejegyezve.

Ez a HARMÓNIA-PÉCEL ALAPÍTVÁNY. A település lelkes polgárai azért hívták életre, hogy segítse – az akkor még község – zenei és kulturális életét. Feladatuknak tekintették ezen belül az 1990 –ben alakuló zeneiskola tanulóinak a támogatását.
Az elmúlt 20 év viharoktól menetes volt. A testület csendesen dolgozott, mindig ráérezve az éppen legégetőbb feladatokra. Ezért a 2000-ben közhasznú civil szervezetté alakult, hogy a törvényi lehetőségekkel élni tudjon.
Gyakran támogatta (és támogatja ma is) a zeneiskola hangszervásárlását, hisz a tanulók szüleinek nagy része nem tudná megvenni ezeket a drága eszközöket.
Az utóbbi 10 évben több nagyszabású jótékonysági estet szervezett az alapítvány. Legemlékezetesebbek az orgona, zongora, zenekari hangszerek, alt fuvola vásárlását segítő gyűjtést elindító koncertek. Segítő kezet nyújtott akkor is, amikor más szervezet kívánt az iskola számára jótékonysági hangversenyt szervezni. Ennek bevételét, illetve a céladományok kezelését is nagy gondoskodással végezték.
2000 tavaszán iskolánk fúvószenekara Erdélybe látogatott. A költségek fedezésére különböző pályázatokat írtak, (és nyertek) hogy a szülők kiadásait csökkenthessék.
A hangversenyek szervezésében, lebonyolításában is mindig lehet a kuratórium segítségére számítani. Ezért kérjük minden koncerten a közönséget, hogy adományaival támogassa az alapítványt, mert tudjuk, hogy a kuratórium tagjai önkéntes vállalásnak tekintik a tisztségüket, és soha nem kérnek ellenszolgáltatást tevékenységükért. (így a befolyt összeg valóban azt a célt szolgálja, melyre szánták)
A kuratórium minden év tavaszán megtartja közhasznú beszámolóját. Nagyon sokan nem is sejtik, hogy „száraz tájékoztatásra” jöttek, mert a kuratórium kezdetektől fogva úgy látta jónak, hogy a koncert jelleg domináljon, és csak „mellesleg” ismertetik a könyvelési adatokat. 2008-ban befogadtak egy újabb „projektet”, melynek a célja: hangszerjavítási alap létrehozása. Ezt a felhívást most közzé tesszük, hátha van olyan érdeklődő, aki még nem hallott róla, de szívesen támogatná ezt a kérést.

Kovács Ernőné
A Pécel Városi Zeneiskola igazgatója

Megköszönjük a segítséget azoknak a támogatóknak, akik adójuk 1%-ának felajánlásával járultak hozzá az elmúlt években az Alapítvány sikeres működéséhez.
Amennyiben Ön is szívesen ajánlaná adója 1%-át a Harmónia Pécel Alapítványnak, a következő adószámra hivatkozhat: 19175261-1-13.
Köszönjük!

Harmónia-Pécel Alapítvány

2119 Pécel, Kossuth tér 3.

Adószáma: 19175261-1-13
Számlaszáma:65100211-15100003